27 Ocak 2010 Çarşamba

Tanrıdan daha mutlu

Etrafın, başkalarının,"olumsuz" diyebileceği bir durumla sarılıyken- hatta içine gömülüyken bile- olumlu kalabilmek sandığından çok daha kolaydır. Bütün yapacağın, yargılamaya bir son vermek.


Yargılamaya son verdiğinde, bir yaşam tarzına tümüyle son vermiş olursun. Bu hiç de anımsanacak bir şey değil. Bu , düşünce ve davranışta hayat değiştirici bir dönüşümdür. Gerçek bir mucizedir.


Peki bu mucizeyi nasıl hayata geçireceksiniz? Herkesin cevaplanmasını beklediği sorudur bu. Öyleyse tüm dikkatini söyleyeceğim şeye ver: Yargılama yolundan çıkmak, şükretme yoluna girmekle mümkündür.


Bu öylesine önemli bir önerme ki, evinin her köşesini bu sözün yazılı olduğu kağıtlarla kaplasan yeridir. Banyo aynasına, buzdolabının kapağına, arabanın dikiz aynasına, bilgisayarına yapıştır; hatta bileğine döğmesini yaptır ya da en azınından böyle bir bilezik tak:


Yargılama yolundan çıkmak,


şükretme yoluna girmekle mümkündür.



Anlamı, yaşadığın her şeye şükretmektir. Her şeye. Bile bile seçmediğinden , hiçbir şekilde istemediğinden emin olduğun şeyler için bile"Şükürler olsun Tanrım" demektir.


Bir zamanlar birisi "Mutluluk istediğini elde etmek değildir, elindekini istemektir" demişti. O "birisi" yerden göğe kadar haklıydı.


Şükretmek hastalığın her aşamasına etki eden mucizevi bir tedavidir. Kaygılardan uzaklaşmanın, hayal kırıklıklarını tedavi etmenin, olumsuzu olumluya çevirmenin en hızlı yoludur. Bizi çıkmaz sokaktan kurtaracak en kestirme yoldur. Tanrıyla bağlantı enerjisidir.


Arada bir deneyin.

Bundan sonra, hiç hoşlanmadığın bir etkiyle , sonuçla, tecrübeyle karşılaştığında sadece dur. O sırada her ne oluyorsa olsun öylece dur.


Sadece dur...


Bir an için gözlerini kapa ve içinden "Şükürler olsun Tanrım" de.

Derin bir nefes alıp tekrarla.


"Bu armağana ve bana getirdiği değerli hazineye teşekkür ederim."


O anda öyle görünmüyor bile olsa, içinde bir hazine olduğundan kuşku duyma. Bir Şans verirsen, hayat sana bunu kanıtlayacaktır.



Şükran duygusu yargılamanın yerini aldığında, huzur baştanbaşa tüm vücuduna yayılır, şevkat ruhunu kucaklar, zihnini bilgelik doldurur. Yargılamanın şükran duygusuyla yer değiştirmesine izin verdiğinde, tüm hayat tecrüben beş saniyede daha iyiye döner.


Sadece beş saniyede.


Çünkü tavır,herşeydir. Tavır, yoldan çıktığında seni doğru yöne çeviren bir pusula gibidir. Tavır, zihninin haritası gibidir. Beynin, GPS aleti, küresel yer belirleme sistemidir.


Negatif bir tavır seni mutsuzluk yokuşuna sürer. Bundan kaçış yoktur. Sorunun ne olduğu hiç önemli değil; illa ki seni oraya götürür. Pozitif bir tutumsa seni , iç huzuruna ve mutluluğa götürür. Bundan da kaçış yoktur. Problem ne olursa olsun pozitif bakabiliyorsan sonu mutluluktur.


Bununla birlikte, insan , koşullar tamamen umutsuz gözüktüğünde ya da kendini çok yalnız, üzgün ve mutsuz hissettiğinde hatta hayatı tehlikedeyken nasıl şükredebilir?


Böyle bir durumda hayatta her anın enin için eşsiz fırsatlar barındırdığını fısıldayan içindeki yaratıcının sesine kulak ver.


Bazı şeyler apaçık ilan edilmese de çekim enerjisi ile bunu hissedebilirsin. Ama bu enerji hissedildiği kadar açıklanmalı da.



Bu yazının alındığı kitap başlıktan da anlaşılacağı gibi Tanrıdan daha mutlu isimli kitaptan bir bölüm, bence çok önemli bir noktaya deyiniyor , bir deneyin emin olun birşey kaybetmiyor, aksine kendinizi iyi hissediyorsunuz. Sıklıkla denediğinizde kimbilir neler olur ? diyorum. Yazarımıza gelince NEALE DONALD WALSCH Tanrı ile sohbet kitaplarının yazarı.


Sevgi ve tebessümle kalın


Murat Güldoğan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder